cowboysbag
Blog

De voordelen van verschillende tasstijlen

Handtassen, rugtassen, schoudertassen; iedereen zweert bij een andere soort en stijl, en als je nog niet alles lange termijn geprobeerd heb is het erg lastig om te beslissen wat voor jou nou het beste zou zijn. Er komen ontzettend veel factoren bij kijken: materiaal, uiterlijk, combineerbaarheid, maar ook nog iets anders heel belangrijks, namelijk comfort. Voor iedereen weegt er weer net iets anders zwaarder, maar je denkt er vaak ook niet al te lang over na. En dat terwijl je tas toch wel iets is waar je echt in moet investeren, dus dan zou het zonde zijn als je een verkeerde keuze maakt! Lees hier per tasstijl de voor- en nadelen.

Een klassieke handtas

Een van de meest populaire keuzes onder vrouwen voor hun go-to tasstijl: de handtas. Dit is vermoedelijk ontstaan omdat deze tas objectief gezien het meest modieus is: omdat hij niet of amper over je lichaam heen gedragen wordt zie je de hele outfit, maar kan de tas door ernaast te hangen toch zoveel aan deze toevoegen dat het er een onderdeel van wordt. Gedragen over de schouder, over de elleboog of in de hand, de handtas laat ruimte vrij maar fungeert tegelijkertijd als perfect accessoire. Door de immense populariteit is hier ontzettend veel keuze in. Een mooie Gucci of Micheal Kors tas, of zoveel mogelijk karakter met een handtas van Cowboysbag – de keuze is eindeloos. Het enige nadeel is dat als de tas erg vol en zwaar is, de draagwijze niet ideaal is voor je rug. Maar op de meeste dagen zul je hier weinig last van hebben.

De schoudertas

Een ideale variatie op de handtas voor mensen die snel last van hun rug krijgen. Kruislings gedragen zodat het gewicht enigszins verdeeld wordt maar de tas toch minimaal afleidt van de kleding eronder. Ook hierin zijn veel mooie variaties te vinden, ook al wordt de stijl ook vaak als laptoptas en werk tas gebruikt en zijn de echte modieuze soorten dus wat lastiger te vinden.

De rugtas

Al was het vrijwel altijd een van de minst modieuze keuzes, lijkt de rugtas een prominentere rol te zijn gaan spelen in de tassen-scene. Met de Fjallraven tas die een staple-item werd voor de hipster aesthetic ontstond er een nieuwe trend en groeiende interesse voor het ontwerpen van rugtassen die wél modieus zijn. En dat is zeer welkom, want voor je rug en de verdeling van gewicht blijven deze natuurlijk altijd de beste optie.

Laat een antwoord achter