elektrische damesfiets
Blog

Zo blijf jij modieus deze winter!

Al loop je er vaak bezweet en vermoeid bij in de zomermaanden, is het in de winter misschien wel nóg moeilijker om altijd modebewust en charmant te blijven. Door de kou wordt je haar statisch, je lippen schraal, je huid droog en je krijgt vaak een kop vol snot, waardoor je heel de dag door je neus moet snuiten en iedereen aan je stem kan horen dat jij verkouden bent. Niet echt charmant, dus. Daarbij kan je al je prachtige outfits niet echt meer aan, want na een dag de vrieskou getrotseerd te hebben in je croptop en beloond te worden met een keelontsteking en een gloednieuwe verkoudheid, bedenk je je hopelijk dat het misschien toch wel slim is om te gaan layeren. Een hemdje, een t-shirt, een lange mouwen shirt én een trui, een muts waar je statische haar rechtop onderuit steekt, en een sjaal die al je make-up uitsmeert – bah, het is weer winter. Hoe hou je jezelf mooi?

Smeren, smeren, smeren

Dit is het belangrijkste wat je moet onthouden, de hele winter lang. Een uitgedroogde huid staat niet alleen onverzorgd, het is ook nog een pijnlijk en irriterend. Gun jezelf dus net dat beetje extra zorg in de winter. Douche met een douche-olie of lotion in plaats van gewone zeep, smeer je hele lichaam in na het douchen. Doe dit ook voor het slapengaan en zorg dat je altijd een creme in je tas hebt zitten als je gedurende de dag jeuk krijgt of trekkerige plekjes. Want als je niks bij je hebt en je gaat krabben wordt het alleen maar erger! Investeer ook in een nachtcreme, die voeden je gezicht veel dieper en intenser gedurende je slaap, wanneer je huid het meest herstelt.

Ingepakt kan ook leuk zijn!

Je dikke lange puffer jas staat misschien niet al te charmant als je er net zo’n leuke outfit onder had bedacht, maar er zijn zeker manieren om jezelf warm in te pakken en er tóch nog leuk uit te zien. Want ook al heb je geïnvesteerd in een elektrische damesfiets of een scooter zodat je veilig en snel de kou doorkomt, zal je altijd stukjes moeten lopen,  en dan werken je dagelijkse go to hakken toch wat minder goed dan de rest van het jaar. Ga op zoek naar een mooi paar laarzen – thigh high boots bijvoorbeeld staan ook zonder hak eronder hartstikke mooi. Ook combat boots met cargo broeken zijn weer helemaal in. Daarna hoef je alleen nog op zoek te gaan naar een warme sjaal en een leuke muts – en onthoud dat je wol beter kunt vermijden als je haar snel pluizig wordt. Zo ben jij helemaal winter-ready!

Geef een reactie