Blog

Je huis als fashion statement

Is jouw huis toe aan een opknapbeurt of wil je de boel gewoon een beetje omgooien? Dit is dan een goed moment om je huis eindelijk eens tot je droompaleisje te verbouwen. Want eigenlijk is je huis het beste fashion statement dat je kunt maken. Hoe je alles inricht zegt veel over je stijl en persoonlijkheid. Afgelopen maand wilde ik houten vloeren aanleggen in mijn huis. Dit was dus een goed excuus om mijn huis eens aan te pakken! In deze blog lees je hoe ik mijn huis heb omgetoverd tot een fashionable paleisje.

Een plan van aanpak

Ik ken mezelf maar al te goed. Normaal gesproken ga ik meteen aan de slag en wordt het uiteindelijk een chaotische bende. Dit keer pakte ik het dus even compleet anders aan. Ik begon met het maken van een moodboard. Ik verzamelde allemaal plaatjes van meubels en decoratie die ik leuk vond en plakte dit bij elkaar. Zo kon ik meteen zien of alles een beetje bij elkaar zou passen. Na wat heen en weer geschuif van de plaatjes, kwam ik bij een mooi eindresultaat. Met dit in gedachten ben ik toen richting de woonwinkels gegaan!

Hoe je iets goedkoops er duur uit laat zien

Er zijn zat winkels met prachtige, stijlvolle meubelen die je huis er fantastisch uit laten zien. In deze winkels betaal je echter wel de hoofdprijs. Daarom kan ik adviseren om hier niet heen te gaan als je een beperkt budget hebt. Gelukkig zijn er genoeg manieren om goedkope artikelen er duur uit te laten zien. Zo heb ik bijvoorbeeld een kastje van de Ikea een likje verf gegeven en vervolgens de knoppen verwisseld met decoratieve deurknoppen. Dit kastje kostte enorm weinig, maar over dit meubel krijg ik wel de meeste complimentjes!

Een persoonlijke touch

Hoe stijlvol de meubels in je huis ook zijn en hoe prachtig die nieuwe houten vloer ook is, zonder decoratie is het allemaal maar een saaie bedoening. Vergeet daarom ook niet wat decoratieve artikelen toe te voegen aan de inrichting. Om echt een fashion statement te maken, kun je bijvoorbeeld wat leuke kussentjes op de bank leggen en een vloerkleed aanschaffen. Bovendien is het het allerleukst als je de decoratie een beetje persoonlijk maakt. Hang bijvoorbeeld een paar leuke foto’s op of zet wat souvenirtjes van je vakanties neer. Je hebt dan meteen een leuk gespreksonderwerp voor als er bezoek over de vloer komt!

Geef een reactie