Dermalogica
Blog

De beste tips voor een gezonde huid

Houd jij je (net als ik) op een dagelijks basis bezig met fashion en alles dat met mode te maken heeft? Dan is de kans aanzienlijk groot dat je ook veel bezig bent met de gezondheid van jouw huid. Al die make-up die we op een dagelijkse basis op ons gezicht smeren is natuurlijk niet echt al te best voor de gezondheid van de huid zelf. Dat weten we ergens dondersgoed – en toch kan ik persoonlijk geen dag zonder mijn basic make-up. Om al het geweld dat ik mijn huid aan doe met make-up te compenseren, ben ik beter voor mijn huid gaan zorgen. Daarom geef ik je vandaag de beste tips mee zodat jij ook kunt genieten van een gezonde huid.

Tip 1. De juiste manier van reinigen

Vroeger dacht ik altijd dat ik mijn gezicht extreem goed moest schrobben en boenen om het schoon te krijgen. Dat is dus helemaal niet zo goed voor je huid. Ja, het is belangrijk dat jij je huid regelmatig reinigt. Daarbij is een schoon washandje vaak voldoende. Wanneer je een gezonde huid wilt, dan mag je jouw gezicht niet te intensief en niet te vaak grondig reinigen. De opperlaag van je huid (de beschermende laag die je wilt schoonmaken) herstelt namelijk van zichzelf. Door dit excessief te schrobben tast je deze laag eerder aan dan dat je het helpt.

Tip 2. Laat de natuur een handje helpen

Nu de zomertijd voor de deur staat en de lente praktisch begonnen is, wordt het weer hoog tijd dat het zonnetje gaat schijnen. Daar word ik persoonlijk altijd erg blij om. Niet alleen omdat de zomer gelijk staat aan een hoop leuke activiteiten en uitjes. De zon is ook (tot een bepaalde hoogte) goed voor de huid. Natuurlijk moet je niet gaan liggen bakken. Je moet vanzelfsprekend verstandig omgaan met de zon. Smeer jezelf op tijd in met zonnebrand en vermijd de zon wanneer deze op zijn heetst is. Het overgrote voordeel is dat jouw huid weer de nodige vitamine D krijgt na de barre en grauwe winter.

Tip 3. Pas op met crèmes en smeersels

Om een gezonde huid te krijgen, gaan de meeste van ons overcompenseren. Ineens staat de kast vol met gezichtscrèmes en smeersels die beweren jou een goddelijke huid te geven. Ik wil je als laatste tip meegeven om hier voorzichtig mee om te gaan. Veel van dat soort goedjes bevatten allerlei slechte stoffen. Mijn lokale salon heeft mij laatst uitgelegd hoe dat allemaal werkt. Uiteindelijk raadde ze mij Dermalogica aan. Dermalogica maakt allerlei gezichtsverzorgingsproducten waarbij de focus ligt op de gezondheid van de huid. Het zijn dus niet producten met claims van schoonheid. Natuurlijke ingrediënten en een geen onzin staan eerder centraal. Sindsdien heb ik een paar keer Dermalogica gebruikt en ik ben helemaal fan! Het is zo’n product waarbij het gewoon goed voelt om het te gebruiken.

Daarom wilde ik mijn beste tips voor een gezonde huid hiermee afsluiten.

Laat een antwoord achter