Blog

Wees lief voor je voeten met Spaanse sloffen

De deur slaat achter je dicht en eindelijk, eindelijk, wordt al het lawaai van de hele dag buiten gesloten. Je gooit je tas af, hangt je jas op en ploft op de bank. Schoenen uit, misschien ook je sokken, een heerlijke kop thee of koffie op tafel en iets lekkers erbij. Lekker Netflixen. Wat mist er nog in dit tafereel? Misschien een paar Spaanse sloffen, om het helemaal af te maken? (En je voeten ook eens te trakteren?)

Spaanse sloffen 101

Iedereen heeft de wereldberoemde sloffen weleens gezien. De V-hals-achtige opening gevuld met heerlijk zacht (nep)bont, de aardse kleuren, hoewel ze in alle kleuren beschikbaar zijn. De naam “Spaanse slof” komt niet zo zeer van het feit dat de sloffen in Spanje geproduceerd worden (de meeste Spaanse sloffen komen toch echt uit hartje China) maar is meer afgeleid van het feit dat men in Spanje binnenshuis altijd sloffen draagt. Blote voeten daar is een no-go, waar je ook bent. Ook niet in het huis, dus, maar schoenen zijn ook niet gewenst. Sloffen zijn de perfecte oplossing.

Een stijlvolle slof

Zelfs als we sloffen dragen hebben we nog die drang om er goed uit te zien. Die is volstrekte onzin, we hoeven er namelijk nooit “extra goed” uit te zien om geliefd te worden. Mocht je echter toch mooie sloffen aan je voeten willen, dan zijn de Spaanse sloffen wel een uitkomst. Ze hebben een modernere look dan instappers en het bont dat bij de enkel naar buiten poeft geeft de slof een schattig uiterlijk. Het fijnste aan Spaanse sloffen is echter wel dat ze gewoon lekker zitten.

Ben je ziek van schoenen dragen binnenshuis, maar wil je niet op je blote voeten lopen? Dan zijn Spaanse sloffen iets voor jou. Ze zijn lekker warm, zien er schattig uit en je sokken worden niet nat als je weer op die ene natte vlek in de badkamer gaat staan. Perfect, toch?

Laat een antwoord achter