Blog

Wat betekent uiterlijke verzorging voor jou?

Uiterlijke verzorging is wat veel mensen bezig houd. Van make-up en kleding tot aan haren. We zijn er dagelijks mee bezig. Alleen is uiterlijke verzorging voor iedereen anders. Niet iedereen houd van cosmetica producten, en zal zich niet vol plamuren met foundation en rouge. Of elke dag zijn of haar haren volspuiten met haarlak.

Misschien toch niet zo zelfverzekerd …

Wanneer voel jij je lekker in je vel? Wanneer voel jij je op je gemak bij familie en vrienden? Meestal voelen wij onszelf wel op ons gemak in onze eigen omgeving. Je denkt dan sneller ‘ ach, die hebben mij toch al met ongekamde haren en zonder make-up gezien’. Maar sommige mensen blijven het moeilijk vinden om in natuurlijke staat gezien te worden. Heeft dit misschien te maken met te weinig zelfvertrouwen of onzekerheid? Dat kan natuurlijk ook het geval zijn.

Geef je zelfvertrouwen een boost

Als je jezelf in een situatie bevind waarin je even niet lekker in je vel zit en een lichte vlaag hebt van onzekerheid, kun je met deze tips op korte termijn je zelfvertrouwen weer een boost geven. Kies een gepaste tijd waarop je elke dag je wekker af laat gaan. Je kan het geluid uit zetten zodat je niet gestoord word. Zet in de beschrijving een korte tekst die je hardop tegen je zelf zegt. Bijvoorbeeld dat je wél zelfverzekerd bent, dat je het waard bent en dat je jezelf een mooi persoon vind. Als je dit vaak genoeg tegen jezelf zegt ga je erin geloven en straal je het uit naar de buiten wereld. Probeer tijdens dit proces de peptalk tegen jezelf te zeggen, terwijl je naar jezelf in de spiegel kijkt.

Meer tijd, meer zelfverzekerdheid!

Besteed meer tijd aandacht aan je uiterlijke verzorging. Als dit betekent dat je hiervoor wat eerder op moet staan, so be it. Probeer wat meer kleur te verwerken in je kleding, of trekt die leuke dames tussenjas aan die je in je nog kast hebt hangen

Probeer mensen om je heen meer te complimenteren, meestal ontvang je die dan ook terug. Behalve dat vrolijk je er ook iemand mee op en complimenteer je misschien wel iemand die ook onzeker is waarvan je dat niet wist.

Luister naar muziek die je een goed gevoel geeft, en probeer dat te doen totdat je je daadwerkelijk beter voelt. Met goede muziek in je oren, zie de wereld er al een stukje beter uit.

Ik hoop dat je na deze tips toegepast te hebben, je een stuk zelfverzekerder op aarde leeft.

Geef een reactie