Zó geef je je outfit een dure uitstraling

Als we de outfits van de grote modebloggers en it-girls onder de loep nemen, hebben deze vaak één ding gemeen: ze zijn allemaal onbetaalbaar. Het is geen geheim dat de grote der groten niet vies zijn van een een designeritem, laat staan van een designeroutfit. Nu hebben wij (helaas) geen geld om ons volledig te kleden in een setje van Chanel, Balmain, Versace en ga zo maar door. Maar je kunt je outfit er wél duurder uit laten zien. Op de juiste manieren kun je de illusie wekken dat je H&M outfitje eigenlijk uit de P.C. komt. Dit zijn de 12 tips om je outfit een expensive look te geven. Want, fake it till you make it.

#1: tailor it

In plaats van na de aankoop meteen de prijskaartjes er af te trekken en het aan te trekken, kun je het beter eerst langs de kleermaker brengen voor een kleine touch up. Je zult zien dat wanneer je het item vermaakt is naar jouw lichaam, het meteen een duurdere uitstraling krijgt.

#2: use that iron

We begrijpen heel goed dat je niet altijd evenveel zin hebt om je hele outfit te strijken, maar dit moet je eigenlijk wel doen. Strijken en stomen geeft zelfs aan je meest gedragen top een luxe uitstraling.

#3: bling is your best friend

Door de juiste sieraden te dragen, kweek je de illusie dat je net uit een tijdschrift bent gestapt. Met de nadruk op juiste, want een verkleurde ketting van het lokale sieradenwinkeltje doet niet heel veel goeds voor je look.

#4: dress in one color

Ga voor een outfit in één kleur zoals zwart of wit. Een monochrome outfit ziet er altijd uit alsof je het doelbewust bij elkaar hebt uitgezocht. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je items van je all white of all black look bij elkaar aansluiten. Drie verschillende (en vervaagde) tinten zwart stralen geen luxe uit.

#5: beauty matters

Wij vinden het heel logisch, maar je uitstraling heeft ook direct effect op je look. Wanneer je er goed verzorgt uitziet, zullen mensen eerder denken dat jij een duur outfitje draagt.

#6: matching is key

Zorg ervoor dat je tas en je schoenen matchen. Hierdoor krijgt je outfit een uitstraling alsof het bewust bij elkaar is uitgezocht.

#7: layers, layers, layers

En hier hebben we het over een (vermaakt) jasje of blazer. Ook hier kun je er voor kiezen om te investeren in een duurder exemplaar. Heb je dat budget niet? Struin de winkels en het internet af naar dat ene chique jasje dat je voor een prikkie kunt aanschaffen.

#8: wear your denim right

Denim hoeft niet per se een nonchalante uitstraling te geven. Wanneer je het draagt met een paar killer heels krijg je een instant duurdere look. Zorg er wel voor dat je een spijkerbroek draagt die de juiste pasvorm heeft en één met een mooie wassing.

#9: belt it up

Een mooie riem zorgt er niet alleen voor dat alles op de juiste plaats blijft zitten, maar het straalt ook luxe uit. Je kunt ervoor kiezen om een duurder exemplaar aan te schaffen, maar met goed zoeken vind je waarschijnlijk ook wel een budget item die elke look af maakt.

#10: coats are timeless

Negeer de seizoenstrends en koop een tijdloze jas zoals klassiek camel, donkerblauw, zwart of een belted trenchcoat. Deze items zijn altijd goed en dat betekent dat je er nog jaren van kan en mag genieten.

#11: avoid seasonal prints

Op printjes raak je het snelst uitgekeken. Waar je het ene seizoen helemaal weg van bent, is het volgende seizoen echt een no go. Kies voor tijdloze printen, zoals de breton stripe of polka dots.

#12: take care of your handbags

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar zorg goed voor je leren handtassen. Net zoals schoenen is het belangrijk om deze eens in de zoveel tijd in te sprayen met een leerspray. Deze zorgen ervoor dat het leer van je favo tas niet uitdroogt, waarmee je scheurtjes voorkomt. Een verzorgde handtas is écht een must voor een luxueuze outfit.

Bron: Harper’s BAZAAR Beeld: IMaxTree

The post Zó geef je je outfit een dure uitstraling appeared first on StyleToday.

...

Lees meer...

Share |

Door : StyleToday - Saturday, 27 February, 2016