Dit is hoe lang het duurt voordat je gebroken hart weer heel is

Een gebroken hart gun je natuurlijk helemaal niemand. En als je er dan zelf één hebt, sluit jij je het liefst voor altijd op in je kamer. Het enige wat de pijn een beetje verzacht zijn een binge serie op Netflix en de heren Ben & Jerry. Het voelt alsof er nooit een einde aankomt en je vloer ligt ondertussen bezaait met verfrommelde tissues. Helaas duurt het wel een tijdje voordat een gebroken hart volledig hersteld is. Om precies te zijn duurt het negentig dagen, aldus huwelijks- en relatietherapeut Dr. Paul.

I broke my own heart loving you

Of we echt vrolijk worden van dit nieuws is een andere vraag. Maar na ongeveer drie maanden is de ergste pijn van een gebroken hart voorbij en kunnen we weer een stap buiten zetten. ”Vlak na een relatiebreuk, krijgen we onmiddellijk een ‘vecht-of-vluchtreactie’ waarbij we intense boosheid of verlammende depressieve gevoelens ervaren. Dat hevige stadium blijft tot ongeveer negentig dagen na de breuk”, legt Dr. Paul graag uit.

Tijdens deze negentig dagen heb je de tijd om je leven weer op de rails te krijgen. Je leert jezelf nieuwe gewoontes aan en na deze dagen zouden je hormonen weer in balans zijn. Hierdoor kun je weer helderder nadenken over je toekomst.

Het heeft misschien even tijd nodig en twintig bakken met ijs, maar uiteindelijk zal je gebroken hart gewoon weer helen.

LEES OOK:

5 fun facts over soloseks Januari is de beste maand om online te daten en zo wordt je een pro

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash

The post Dit is hoe lang het duurt voordat je gebroken hart weer heel is appeared first on STYLETODAY.

...

Lees meer...

Share |

Door : StyleToday - Saturday, 13 January